Kategorie článků

Kuchyně (3) Matrace, Postele, Ložnice (8) Sedací soupravy a křesla (2)
Články

Jak vybrat správnou matraci?

Vhodné uložení matrací
 
 
Abyste dosáhli ideálních ortopedických vlastností matrace a optimální vzdušnosti, je třeba zvolit vhodnou podložku. Pružinové matrace je vhodné uložit na pevnou desku nebo pevný rošt, kde mezery nepřesáhnou 4 cm, sendvičové a latexové matrace je vhodné uložit na lamelový rošt, který podpoří ortopedické vlastnosti matrace, popřípadě je možné je uložit na laťový rošt. Latexové matrace (mimo typů vyztužených kokos-latexovou deskou) jsou vhodné pro polohovatelné rošty a to jak mechanické, tak i motorové.
 
 
Tuhost
 
Široká nabídka matrací podporuje možnost výběru vhodného typu. Před zakoupením matrace se poraďte s prodejcem, matraci vyzkoušejte a zvolte tuhost matrace odpovídající Vašim individuálním požadavkům. Vhodnou tuhost matrace nelze zobecňovat, platí sice, že pro uživatele s vyšší hmotností je vhodnější matrace tužší a pro uživatele s nižší hmotností je vhodnější matrace měkčí, ale požadavky jednotlivců se liší a důležité je, abyste se na matraci dobře cítili, koupi matrace často přirovnáváme ke koupi bot, je důležité, aby Vás nikde netlačila, byla pohodlná a dobře jste se na ní cítili, proto je tak důležité před zakoupením matraci vyzkoušet. Tuhost lůžka při bolestech zad či zdravotních potížích (skolióza a omezená hybnost páteře, po operaci kyčelních kloubů či plotýnek,…) konzultujte s ošetřujícím lékařem.
 
Rozměry matrací
 
Typické rozměry matrací jsou:
 
 
80×200, 80×195, 90×190, 85×195, 90×200, 100×200,
120×200, 140×200, 160×200, 180×200, které jsou dodávány v šířce do 100 cm je možné jakoukoliv matraci vyrobit v jakémkoliv rozměru.
 
 
Typické rozměry dětských matrací jsou:
 
 
60×120, 70×140 cm, za dětskou matraci je považována matrace do 100 dm2.
 
Matrace v rozměru větším než 90×200 mohou být dodány s lepeným jádrem, jedná se o konstrukční spoj, který nemá vliv na užitnou hodnotu matrace (ortopedické vlastnosti, životnost).
 
Nábytek PANDA.cz Děčín - zdravotní matrace , postele , ložnice , válendy.
 
. .